Det ER en voldsom oplevelse at blive sagt op. Især hvis du ikke har prøvet det før!

Uanset om du har været glad for dit job eller er kørt en lille smule surt i det, så gør det en forskel, hvis man ikke selv var den, der traf beslutningen. Dét at blive valgt fra aktivererer urkoderne i os: Følelsen af at man ikke er fundet værdig til at være en del af flokken. Det er smertefuldt for de fleste – uanset hvor man er i sit liv.

For de fleste af os er jobbet en stor del af vores identitet. Og det er ikke så mærkeligt, når vi bruger så meget af vores vågne timer på jobbet og med kolleger. Men det er også en del af vores kultur og måden, vi ser os selv på. Interessant nok, er det også et af de første spørgsmål, vi stiller hinanden i sociale sammenhænge: ”Hvad laver du så?” – i det store hele kun varieret af ”Hvordan kender du Sofie?” eller “Hvad er din relation til værtsparret?” 

I denne uvante følelsesmæssige rutchetur (at være opsagt) er dét, der typisk optager tankerne: Hvad vil andre sige? Hvad vil de tænke? Og hvordan skal jeg få det sagt til min næste ansættelsessamtale på et job? Kan jeg overhovedet bruge min sidste chef som reference? 

Hele oplevelsen aktiverer alle vores forsvarsmekanismer, der får os til at være under pres og i værste fald ”flytter nissen med” i din performance i dit næste job. 

Det bør du gøre

  1. Slå bremsen i inden du aktiverer dit netværk eller kaster dig ud i jobsøgningen. 
  2. Få rådgivning fra en professionel kommunikations- eller karriererådegiver, der hjælper dig med at få landet oplevelsen i den rigtige proportionering. 
  3. Få hjælp til at skærpe formidlingen af dig og oversætte din karriere ind i en ny fortælling, der peger ind i det job, du søger eller den karrierevej, du går efter. 
  4. Om du får drømmejobbet, står og falder ikke kun med dit cv og din erfaring, men i lige så høj grad af dine kommunikationsevner. Hvilken personlig og strategisk gennemslagskraft har du i din ansøgning og ved jobinterviewet? 

Kontakt os for et uforpligtende tilbud om kommunikation- og karriererådgivning.